Press

Live reviews

Hookrock Indoor Diepenbeek - 2015

De Paralyzers, een groep uit het Limburgse, mochten de aftrap geven, en ze deden dat meer dan uitstekend. Ze spelen dan ook al samen sinds 1994 en hebben in die tijd een strakke bluessound opgebouwd, met echo's van the Fabulous Thunderbirds en the Blasters. Soms ging het er ook ietsje swampier aan toe en hoorden we flarden Fogerty en Tony Joe White voorbijtrekken, in knappe nummers als Ticket Home en How Long bijvoorbeeld.

De band gaf stevig van jetje en Before I Get Too Old was een eerste swingend hoogtepunt. Hun cover van Shadow Play van de grote Rory Gallagher vond ik ook super, en om het even in Ierland te houden, de verrassende cover Teenage Kicks van de punk/popgroep the Undertones klonk fantastisch, fijn deze klassieker nog eens live te horen. Met From Small Things (Big Things One Day Come) van Springsteen (en ook gekend in de versie van Dave Edmunds) hadden ze nog zo een uitmuntende cover op hun repertoire, en als wij songs van een dergelijk niveau horen voorbijkomen, hoort u ons niet klagen, integendeel.

Bij de laatste nummers in de set kwam gitarist Marco, die de eerste vier jaar ook deel uitmaakte van de band, nog even meespelen, en hij deed dat voortreffelijk (en met een big smile). In de bisnummers gingen de Paralyzers nog even helemaal loos met een goeie oude Los Lobos-swing, ongecompliceerd en zeer aanstekelijk. Het laatste nummer After Dark was een beetje een buitenbeentje, en klonk traag en psychedelisch, zeer sixties / Jefferson Airplane zelfs, maar wel heel goed!

De Paralyzers waren met vlag en wimpel geslaagd, de Belgische blues-eer was gered, zo werd hier weer eens ten overvloede bewezen...

Marc Vos (www.rootstime.be/)

Clash of the Coverbands - Regiofinale België/Luxemburg 2012

Clash of the Coverbands - Voorronde regio zuid 2012

Beersel Bluesrock 2003

Muziek-O-Droom 2002 (voorprogramma van Jim Suhler)

Blues in Genk 1999

Bluescafé Zeppelin 1998

Back to top